Hogeschool Couleur Locale, Rotterdam

Na het ontwerp van het renovatieplan van het voormalige Unilever hoofdkantoor aan het Museumpark heeft de Hogeschool Rotterdam ons gevraagd om het project ‘Couleur Locale’ vorm en kleur te geven op deze locatie. Uitvoerig onderzoek en bevraging binnen de school, toonde aan dat er behoefte was aan zowel meer samenwerking tussen de opleidingen als het beklemtonen van de identiteit van elke afdeling. Deze identiteit wordt weergegeven door een steunkleur, afgeleid van de historische kleuren van het glaswerk uit het monumentale trappenhuis. Binnen het ontworpen inrichtingen-pakket is er ruimte gecreëerd voor eigen (grafische) invullingen, eigen sub-kleuren, eigen keuze voor aantal lounge-, ontmoetings- en werkplekken.

De gang die op elke verdieping de verschillende afdelingen met elkaar verbindt, is uitgevoerd als herkenningswand, zodat duidelijk is op welke afdeling men zich bevindt. Aan weerszijden van deze gang bevinden zich twee ontmoetingsruimten, waar de studenten, docenten en medewerkers samenkomen. Hier kan men gebruikmaken van de aanwezige voorzieningen, zoals koffieautomaten, copier/printers, kluisjes, en kan men zitten op de zit- en picknickbanken of in de hangende bolfauteuils, met uitzicht op de omgeving.

Vanuit de ontmoetingsruimten zijn de afdelingen te bereiken. In deze intieme gangzones kunnen de studenten en docenten in alle rust gebruik maken van de overleg-, werk, computer- en loungeplekken. Zowel in de gangen als in de ontmoetingsruimten zijn de reeds aanwezige tafels en banken in het ontwerp ingepast en is door middel van verlichting en groen een prettige en aangename omgeving gecreëerd.