Van Nellefabriek restaurant de Branderij, Rotterdam

De voormalige koffiebranderij bevond zich op de tweede verdieping van de Van Nellefabriek. Sinds 2014 staat het complex op de UNESCO werelderfgoedlijst. Door deze eervolle titel trekt de fabriek veel nieuwe bezoekers en gebruikers. Hierdoor was er behoefte aan de verbouwing van het bestaande lunchrestaurant, die niet meer aan de eisen voldeed.

De nieuwe open keuken is als een machines ontworpen, door in vorm-, kleur- en materiaalgebruik te verwijzen naar het industriële karakter van de fabriek. Het hout van oude theekisten vormde bijvoorbeeld de inspiratie voor de bekleding van de uitgiftebalie. Een heldere layout van de functies verdeelt de keuken in twee losse elementen: een deel voor de opslag, tentoonstelling en bereiding van voedsel en dranken en een lange uitgiftebalie met zelfscankassa. Door de keuken meer richting de gevel te plaatsen, is er een grotere open ruimte ontstaan om te zitten en te overleggen. Samen met bijpassend meubilair vormt de nieuwe keuken het gastvrije middelpunt in de het hart van het fabriekscomplex.

Tijdens de verbouwing zijn binnenklimaat, verlichting en akoestiek van de Branderij vernieuwd en sterk verbeterd.

De vernieuwde multifunctionele bijzaal is tenslotte voorzien van state-of-the-art audiovisuele voorzieningen en daarmee ideaal voor de ontvangst van groepen, die vervolgens gebruik kunnen maken van de faciliteiten van de Branderij.