Sander Nelissen

Als eerste medewerker van het bureau begon Sander Nelissen in 1999 bij onze toen kersverse firma. Hij ging aan de slag met de herbestemming van de Van Nellefabriek in Rotterdam, en werd projectarchitect voor het Expeditiegebouw. Sinds 2015 is hij als partner verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van het bureau.

Sander studeerde bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Na zijn afstuderen in 1993 werkte hij bij diverse bureaus voor hij bij Wessel de Jonge van start ging. Samen werkten zij aan grensverleggende projecten in de herbestemming van recent/jong architectonisch erfgoed.

Architectuur is óók een vak van ingenieurs die problemen oplossen

Van pionier naar expert in vroeg twintigste eeuwse architectuur en bouwtechniek: Als architect blijft Sander ook een ingenieur die architectuur beschouwt als een vak van probleemoplossers. Zijn grote talent voor het combineren van esthetiek, techniek en functionaliteit en een pragmatische instelling typeren hem. Hij bouwt graag verder op geschiedenis en gebruikt zijn inventiviteit voor de toekomst van bijzondere gebouwen.

Naast zijn werkzaamheden voor het bureau is Sander bestuurslid bij DOCOMOMO Nederland. Hij is vaak te vinden in zijn groententuin, op zijn vakantiefiets of in het theater.