Hotel Morgan & Mees, Rotterdam

Het voormalige instituut Schoevers uit 1938 aan de Mathenesserlaan 145 staat al jaren leeg en is nu in gebruik door leegstandsbeheer.
In opdracht van Morgan & Mees werkt WDJArchitecten aan de herbestemming van het gebouw tot hotel met restaurant en bar.

De basis-structuur van het oorspronkelijke hoofdgebouw wordt hierbij gerespecteerd. In de voormalige klaslokalen en docentenwoningen op de bovenverdiepingen en in het penthouse van directrice M. Lanen worden boutique – hotelkamers gemaakt. Op de begane grond worden in aansluiting op het maaiveld een bar en restaurant gerealiseerd.
De aanbouw aan de achterzijde uit de jaren ’60 wordt vervangen door een nieuwbouw met restaurantzaal en drie hotelkamers op de verdieping. Hierbij is duidelijk voor een nieuwe uitstraling gekozen.
Het terras aan de voorzijde sluit aan bij dat van het naastliggende Westerpaviljoen.